Werken vanuit je hart!

De media staan er vol van... door de recessie zoeken veel werklozen tevergeefs naar werk, er zijn nauwelijks vacatures en het UWV heeft inmiddels de geldkraan dichtgedraaid. (http://www.vkbanen.nl/actueel/760456/Onze-werkloze-klanten-moeten-een-beetje-met-ons-meedenken.html?utm_source=redactionelenieuwsbrief&utm_medium=nieuwsbrief&utm_campaign=20100415).


Na een periode van het schrijven van sollicitatiebrieven, zoeken naar vacatures in de kranten en op internet en het inschrijven bij diverse bureau's en aangrijpen van allerlei netwerkcontacten en uiteindelijk afwijzingen en zelfs niet eens reacties op sollicitatiebrieven, keldert het humeur van de werkzoekende dusdanig en raakt deze zelfs gedeprimeerd. Je zelfvertrouwen krijgt een dreun en zo start een vicieuze cirkel.

Laat me je gerust stellen, er zijn zeker banen, ook in een recessie! Ja, het zijn er wellicht minder dan wanneer het economisch voor de wind gaat, maar ze zijn er echt. Ook in een recessie gaan mensen met pensioen en worden ze ziek, ook in deze tijd krijgen mensen promotie en stoppen vrouwen met werken wanneer ze kinderen krijgen. Waarom kom ik die banen dan niet tegen, zeg je?

Misschien omdat je wat over het hoofd ziet..........? Heb je goed nagedacht over wat je precies wilt in je werk? Weet je precies waar je zou willen werken en onder welke voorwaarden? Of kijk je inmiddels naar alles wat er op je weg komt?

Wanneer je op een andere, meer succesvolle manier op banenjacht wilt gaan, zul je in de eerste plaats een scherp beeld moeten hebben van wat je wilt, van waar je goed in bent en tevens waar je blij van wordt en tenslotte van waar je zou willen werken. Waarom zul je vragen?
De meeste van jullie weten inmiddels wel dat de meest succesvolle manier van werk zoeken het netwerkprincipe is. Maar haal je ook uit deze gesprekken wat je wilt en netwerk je met de juiste mensen?
Er zijn veel bereidwillige mensen die je graag willen helpen, maar ze kunnen je alleen helpen als jij ze kunt vertellen wat je wilt en dat is de sleutel!

Wanneer je eenmaal goed op je netvlies hebt staan welke kant je op wilt, is een goede manier om te gaan kijken waar je zou willen werken. Welke bedrijven/ organisaties voldoen aan jouw eisen en ga dan deze organisaties benaderen. Leg ze uit wat je wilt en wat jij hen kunt bieden. Gebruik daarvoor het door jou reeds opgebouwde netwerk. Des te specifieker jij bent, des te krachtiger en enthousiaster kom je over. Wanneer je weet dat die organisatie je kan bieden wat je wilt, denk er dan goed over na wat deze werkgever van je wil horen. Nee, dan bedoel ik niet liegen of andere manipulatie toepassen! Het is niet nodig, want wanneer je precies weet wat je wilt, ben je in de optimale positie om je toekomstige werkgever te laten zien dat jij de juiste persoon voor die baan bent. En dat is precies wat deze werkgever wil zien!

Reacties

Populaire posts