Zielsverbindingen van nu en toen, lessen in liefde

Het is altijd een wat schemerig gebied. Vorige levens, zielen van toen, zielsliefdes, karma en wat dan ook meer, maar ze beïnvloeden je huidige leven meer dan je je wellicht bewust bent.

Net als iedereen, heb ook ik vele zielenmaatjes in mijn leven, aan deze en aan de andere kant. Ik heb ze ontmoet in allerlei vormen en situaties.

In 'Charlotte en de Magische Droomsokken' beschrijf ik er een aantal. Verbindingen met anderen die vanaf het moment dat je ze weer ontmoet, echt iets met je doen. Soms is een ontmoeting prachtig en stroomt hij direct als een gek, en voelt het alsof je de ander al heel lang kent. Geen verrassing, want dat is ook zo. Je ouders zijn vaak karmische verbindingen, maar ook die komen en gaan.
Soms is een ontmoeting kort en explosief, maar gaat hij wel diep en maakt het veel los uit vroeger tijden. Soms loopt een zielenmaatje een tijdje met je mee en werk je lessen samen uit. Soms is dat niet nodig en is enkel de ontmoeting genoeg om een of beide maatjes iets te leren. Soms doet de een de ander iets heel naars aan, en soms is het een en al liefde en kun je er niet genoeg van krijgen. Soms heb je het gevoel dat je echt naar jezelf kijkt en raad eens? Dat is dan ook zo.

Zoveel situaties, zoveel zielen, zoveel verbindingen, zoveel reacties, maar ook zoveel groei, zoveel lessen en liefde, bovenal liefde.
Want zielenmaatjes houden van elkaar, door alle tijden heen. Of je zielenmaatje zich nu op aarde bevindt of niet. Dat maakt niet uit. Zielenmaatjes zijn er altijd voor elkaar, al is het maar 'enkel' in energie. Wat er ook gebeurt en wat ze ook samen meemaken, er is altijd liefde. Dat maakt het soms ook zo lastig. 

We hunkeren naar liefde hier op aarde, wij allemaal. Maar meestal hebben we nog de neiging om die liefde in de ander te willen vinden. Houd van mij, hoor mij, zie mij, geef het mij, ik verdien het toch, ik hou van jou, houd toch van mij.... 
Dit is de liefde die komt met verwachtingen en voorwaarden. En het maakt niet uit om welke soort verbinding het gaat, vriendschappen, liefdesrelaties, enzovoort.
Zielenmaatjes brengen liefde, ook al ziet dat er aan de buitenkant niet altijd zo uit. Ze houden allang van elkaar, ook al hebben ze elkaar in dit leven nog nooit ontmoet. Eigenlijk komen ze je altijd leren wat echte liefde is. Ze leren je om van jezelf te gaan houden en helpen je om jezelf te helen.

Op aarde gaat het meestal nog over aardse liefde en we willen die liefde in een hokje of een doosje stoppen. We zijn vrienden, we zijn geliefden, er moet een labeltje op, want anders begrijpt ons hoofd niet wat we 'zijn'. 

Zou je durven open staan voor het volgende?

Wat nou als liefde gewoon liefde is? Zou je durven voelen dat je van iemand kunt houden, zonder er een plaatje of een stempel op te plakken? Gewoon alleen maar omdat je dat zo voelt? Zonder iets terug te verwachten van die ander? Zonder van de ander te verwachten dat die van jou houdt? Zonder te verwachten dat die ander jou geeft wat jij denkt nodig te hebben om gelukkig te zijn? Zonder aan een ander te gaan trekken, al is het maar in energie en de ander te overmeesteren, omdat je zoveel liefde voelt dat je de ander het liefst zou bezitten en in een doosje zou willen doen? Zou je van de ander kunnen houden, gewoon omdat je dat zo voelt in je hart? 

Een zielenmaatje houdt van je, daar hoef je niet aan te twijfelen. Een zielenmaatje kent je, vaak zijn woorden niet nodig. Aardse woorden brengen verwarring en vertroebelen de liefde. Wat als we nou gewoon alleen maar zouden kunnen voelen en in het nu zouden kunnen blijven? Wat als we gewoon zouden kunnen genieten van het feit dat we een zielenmaatje hebben ontmoet, zonder er allerlei verwachtingen aan te koppelen? 


En ook als een zielenmaatje uit je aardse leven zou verdwijnen, dan betekent dat nog niet dat de ander je vergeten is of niet (meer) van je houdt. Alles wat er in je hart zit, blijft er voor altijd. Waar deze ziel ook is, zelfs als de tijd van het aardse leven voorbij is, blijft de liefde bestaan. 

Durf je ervoor open te staan dat je overal zielenmaatjes om je heen hebt, die je vanuit allerlei dimensies steunen, bijstaan en leiden, maar dat ze vooral zielsveel van je houden, waar ze zich ook bevinden. Gewoon omdat jij JIJ bent, en omdat dat liefde is?

Als je je ooit eens alleen voelt, of een explosieve ontmoeting met een zielenmaatje hebt ervaren en het verloopt niet zoals je misschien had gewild, bedenk dan eens het volgende.
Wat waren je verwachtingen? Wat had je gewild dat de ander je gaf? Welk gat moest die ander voor jou vullen? Durf jij die ander te laten zijn wie hij of zij is? Durf je die verbinding van liefde te blijven voelen, ook al doet hij misschien nog even zeer? Durf je erop te vertrouwen dat de ander je lessen leert vanuit liefde, omdat ze zoveel van je houden?
En onthoud dus, je bent NOOIT alleen!

Vandaag kwamen er een aantal lessen bij elkaar in mijn leven. Van het oude Egypte tot nu kwamen er zielendelen in me samen, alsof ik ineens al die zielen uit mijn zielsfamilie verbonden zag, in MIJ. Er ontstaat een synergie van zielendelen van mezelf en mijn zielenmaatjes, die vanuit de andere kant en hier op aarde van mij houden en waarmee ik op ieder moment de verbinding kan maken. Op dat moment twijfel ik niet aan hun liefde en houd ik tegelijkertijd van mezelf, meer dan ik ooit had durven dromen dat ik zou kunnen. Het is vooral die eenheid die ik ervaar, ik sta op mezelf en ook weer niet. Ik verbind me vanuit mijn hart en voel liefde. Ik huil bij het besef dat ik 'opnieuw geboren ben' en dat ik mezelf soms niet terug herken. Ik verbaas me over de 'toevalligheden' en synchroniciteit, ik ontmoet meer en meer zielenmaatjes, als vrienden, leraren en gidsen, allemaal wijzen zij mij de weg en reiken ze me de juiste puzzelstukjes aan.

Ik durf te voelen, soms wel 100 gevoelens tegelijk, en ik verbaas me erover dat mijn hart het aan kan. Maar ik ben geboren om te 'voelen'. En die conclusie is een hele prachtige, als je bedenkt dat ik dit halve aardse leven nodig heb gehad om het me niet durven uiten te overwinnen.
Een heleboel gevoel is cool! Nou en of... het is de kern van wie je echt bent. 

En vanuit wie je echt bent, liefde namelijk, zul je ook weer die zielenmaatjes ontmoeten die er vanuit hun hart ook klaar voor zijn om van jou te houden, zonder iets van je te verwachten, gewoon omdat ze van je houden.


© Louisa Perreyn, 2015Reacties

  1. Jij bent mijn zielemaatje.. Mis je nog steeds.. Maar kan niet tot je komen.. Niet meer. XXXX

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts