De kracht van gedachten en water

Winterdroom

Naar water en sneeuwvlokken heeft een Japanse wetenschapper een indrukwekkend onderzoek gedaan met een verbazingwekkend resultaat. Denk dus twee keer na voor je iets naars tegen iemand zegt. In het kader van de kerstgedachte is dit wel een onderzoek om eens over na te denken.

DE KRACHT VAN GEDACHTEN
Water is van essentieel belang voor alles wat op aarde leeft. Niet voor niets bestaat het aardoppervlak, net als ons lichaam, voor meer dan 70% uit water.

Japanse wetenschapper Masaru Emoto wijdt zich al enige decennia aan onderzoek naar water in relatie tot zijn omgeving en hoe invloeden van buitenaf veranderingen veroorzaken in de molecuulstructuur van water. Hiermee voert hij ons binnen in een wondere wereld, waarin alles met alles samenhangt.

Hoewel Emoto bij zijn onderzoek gebruik maakt van geavanceerde apparatuur, is zijn werkwijze in wezen eenvoudig. Hij bevriest watermonsters en onderzoekt de zo verkregen ijskristallen die hij vervolgens fotografeert, enkele honderden malen vergroot. De wijze waarop de ijskristallen zich vormen, zou je kunnen zien als de manier waarop water zich uitdrukt.
http://www.youtube.com/watch?v=xiT04pB0vpE&hl=nl

Aanvankelijk onderzocht hij vooral leidingwater en water uit natuurlijke bronnen. Later kwam hij op het idee om water 'naar muziek te laten luisteren' en het bloot te stellen aan de invloed van woorden. Wat zichtbaar werd, is verbazingwekkend en inspirerend. Niet alleen geluid, maar zelfs geschreven woorden hebben een trilling, die door het water wordt 'verstaan'. Water blijkt letterlijk te 'floreren' wanneer het in aanraking komt met harmonische vibraties; zoals kristalbloemen op de foto's laten zien. Wanneer het wordt blootgesteld aan negatieve trillingen (ook vervuiling valt daar onder) raakt het als het ware de kluts kwijt en verliest zijn structuur.

Wat betekent dit nu voor onszelf en onze kinderen? Het lichaam van volwassenen bestaat voor ongeveer 70% uit water en dat van baby's zelfs voor bijna 90%. Dit verleent aan deze kennis een duizelingwekkende betekenis. Wij zijn water en wij zijn in staat water - onszelf - zó te beïnvloeden dat de structuur ervan verandert.
http://www.youtube.com/watch?v=lkbpXRSIUnE&feature=related

Door eenvoudigweg een woord op een flesje water te plakken, wordt de kwaliteit van de kristalvorming beïnvloed. Zo kunnen we dus het water dat we dagelijks gebruiken via woorden en gedachten transformeren in liefde-, vrede-, of vreugdewater. Hetzelfde gaat op als we tegen elkaar of onze kinderen praten. Achter de woorden 'Kom, laten we het samen doen' en 'Doe het zelf!' liggen heel verschillende intenties; de foto's maken zichtbaar dat de vibraties van deze uitspraken niet voor niets ook lijfelijk als harmoniserend of verstorend worden ervaren.
http://www.youtube.com/watch?v=s4nK6W7FoFk&NR=1


Experiment voor in de vensterbank:
In zijn boek 'Messages from Water' beschrijft Emoto een experiment dat gemakkelijk met kinderen uit te voeren is. Verdeel een overgebleven restje gekookte rijst of ander graan over twee schone glazen potjes. Plak op het ene potje de woorden 'Dank je wel, rijst!' en op het andere zoiets als 'Stomme rijst!' en zet ze in de vensterbank. Spreek drie weken lang een of meerdere keren per dag de inhoud van elk potje toe met de betreffende tekst en kijk wat er gebeurt. Veel kinderen in Japan deden dit en merkten dat na drie weken de rijst in het ene potje goed rook en blank van kleur was; de rijst in het andere potje was in dezelfde periode bruin verkleurd en bedorven. Onlangs vertelde Emoto die in ons land een lezing gaf dat sommige mensen nog een derde potje hadden gebruikt waarop ze geen papiertje plakten en waar ze verder niet naar omkeken. Tot hun verbazing was de rijst in dat potje er na drie weken erger aan toe dan het bedorven graan uit het oorspronkelijke experiment!
http://www.youtube.com/watch?v=4sbzCaEsHfw&feature=related

De Kracht van Gedachten en Gevoelens
Het onderzoek van Emoto laat ook helder zien hoe de kracht die zich bevindt in gedachten, taal en geluid, zelfs water kan schoonmaken en desinfecteren. Misschien is dit één van de oorspronkelijke gedachten achter bepaalde religieuze gebruiken, zoals dat van gewijd water (wijwater) en de ceremonie van het dopen? Wat verscheidene wetenschappelijke onderzoeken uit de jaren '70 aantonen, is de nu alom erkende invloed die muziek kan uitoefenen op de groei van planten, zowel in positieve als negatieve zin. Op soortgelijke manier kan muziek invloed uitoefenen op ons eigen welzijn en de staat van ons brein. Hoewel veel mensen sceptisch zullen blijven over de onderzoeken van de heer Emoto, kunnen de foto's niettemin prikkelen ons af te vragen welke invloed de interne en externe omgeving op ons kan hebben. Zij kunnen deuren openen naar andere onderzoeken op dit terrein.

Bron:
http://www.masaru-emoto.net/english/e_ome_home.html
http://www.denieuwedokters.nl/emoto.html
http://www.life-enthusiast.com/twilight/research_emoto.htm
http://www.hado.net/
(http://www.pedagoog-online.com)

Reacties

Populaire posts