Wees realistisch!

Hoe vaak hoor je bovenstaande uitspraak in het reguliere loopbaanland? Vaak, heel vaak. Terecht wellicht, maar helaas zijn mensen zeer beinvloedbaar en laten ze zich al in een heel vroeg stadium van een carrieretraject van hun droom afhelpen.
Wat jammer is, want juist wanneer je om welke reden dan ook voor de vraag komt te staan: "Wat moet ik nu met de rest van mijn werkende leven?", juist dan is het zaak echt even de tijd te nemen om in je onderbewuste te duiken en even stil te staan bij de dromen die in je leven. Wat wil ik nou echt? Niet mijn ouders, niet mijn directe leidinggevende, niet de baas, niet je vrienden of je partner, nee JIJ! 

Neem de tijd om te dromen! En laat je die tijd ook niet afnemen.
TIP: spreek met jezelf af dat je minimaal 1 maand alleen maar droomt over alles wat je zou willen bereiken in dit leven!

In het echte dagelijkse leven doen mensen iedere dag waanzinnige, prachtige, wonderbaarlijke en onvoorstelbare dingen, en dat vaak ondanks alle negatieve opmerkingen van hun omgeving en 'realistische'  verwachtingen van anderen.
Wanneer je de juiste weg hebt gevonden voor jezelf, waar JIJ en alleen jij achterstaat, kan die droom uitkomen dankzij een beetje talent en een enorme vastbeslotenheid.


De echte realiteit is dat jij veel meer kunt bereiken dan je zelf ooit zou denken. Feit is dat wat jij denkt aan te kunnen waarschijnlijk veel te bescheiden is en dat je veel verder kunt komen dan je nu denkt. Elk mens kan grootse dingen bereiken, mits je denkt dat je dat verdient EN er moeite voor doet.

Ik wil niet beweren dat iedere droom uitvoerbaar is, en blijf vooral logisch nadenken als mensen commentaar leveren op je plannen, overweeg of je ze wellicht gedeeltelijk aanpast. Maar laat je nooit en te nimmer tegenhouden of stoppen. Want 9 van de 10 keer zeggen ze straks, wanneer jij die droom aan het leven bent, tegen je dat ze altijd alle vertrouwen in je kunnen hebben gehad en dat ze niet anders hadden verwacht.

De echte waarheid? Dat komt enkel en alleen doordat jij vertrouwen in jezelf hebt gehad.

Heb je dat vertrouwen nog niet helemaal en twijfel je nog aan je capaciteiten?
Daar kun je wat aan doen! Vertel jezelf maar vaak genoeg dat je het kunt en dat jij je droom waar maakt. Affirmeer het iedere dag, totdat je voldoende vertrouwen in jezelf hebt, onderneem actie en ga ervoor!

Je bent het waard, wees realistisch en pak die droombaan!

Reacties

Populaire posts