Het geheim

De Wet van de Aantrekkingskracht werd echt populair en bekend met het uitkomen van het boek en de DVD, The Secret. Dit leek een nieuw concept, maar eigenlijk is dit principe gebaseerd op geschriften uit de oudheid die al jaren eerder werden en worden gebruikt.


Deze wet is een universele wet en werkt dus in iedere situatie, net als de wet van de zwaartekracht altijd werkt. De wet is gebaseerd op de beginselen van hoe energie stroomt, beweegt en reageert onder bepaalde voorwaarden. Wanneer we ervan uitgaan dat deze wet altijd werkt, kun je deze wet dus in je voordeel laten werken, wanneer we dat dan ook nodig hebben en in welke situatie dan ook. Bedenk je eens wat een kracht je kunt inzetten om een leven te creeren vol geluk en voldoening. Je wilt hier vast meer over weten...


De Wet van de Aantrekkingskracht is gebaseerd op twee simpele principes:

1) Gelijke zaken trekken elkaar aan!
We bestaan allemaal uit energie. En ieder van ons is dan ook onderworpen aan de Wet van de Aantrekkingskracht. Kort gezegd, ieder deeltje energie vindt zijn eigen energie erg fijn en probeert daardoor gelijksoortige stukjes energie te vinden in zijn omgeving om bij aan te haken. Die stukjes energie samen zoeken ook weer gelijksoortige delen energie, enzovoort. Op deze manier blijft deze energie zichzelf in stand houden en voeden.
Denk eens aan de volgende situatie: Wanneer jij in een goed humeur bent en vrolijk bent, zoek je graag mensen op met datzelfde gevoel. Voel je je down en neerslachtig, ben je gauw geneigd mensen op te zoeken die met je mee kunnen gaan in dat gevoel. Ooit gehoord van de uitdrukking: Misery loves company?
Ook dit heeft alles met energie te maken!
Dit principe is essentieel om te begrijpen en de wet in jouw voordeel te kunnen inzetten.

2) Waar je je op focust wordt groter
Wees je dus zeer bewust van je instelling. Denk eraan, dit principe werkt in iedere situatie. Je focus werkt dus ook als je je richt op wat je NIET wilt! Wees je dus altijd heel erg bewust van je gedachten! Besluit voor jezelf waarvan je graag meer in je leven wilt ontvangen en probeer dan zoveel mogelijk positieve gedachten hieraan te koppelen.

Zijn deze principes duidelijk voor je? Mooi! Waarschijnlijk zul je nu denken, leuk allemaal, maar hoe pak ik dit nu verder aan? Dat ga ik je nu verder uitleggen...

Nu verder
Wanneer je met de Wet van de Aantrekkingskracht aan de slag wilt, moet je 1 ding nooit vergeten. Wees altijd eerst dankbaar voor alle mooie dingen die je nu in je leven hebt. Het is de basis van creatie!

Hieronder volgen de 5 stappen van het manifesteren met de Wet van de Aantrekkingskracht. Deze gaan je helpen om je dromen te realiseren en vormen jouw wegenkaart om van A naar B te komen en alles te bereiken wat jij wilt, geluk, gezondheid en overvloed.

1) Vragen
Vraag heel duidelijk om wat je wilt. Hoe duidelijk jij bent in wat jij wilt, des te beter kan het universum aan jouw wensen tegemoet komen. Neem de tijd voor dit onderdeel en bedenk en voel goed wat je wilt!


2) Geloof
Geloof dat het kan en dat je het gaat ontvangen. Geloof dat je het waard bent en je het kunt ontvangen, het is essentieel voor het proces. Als je hier moeite mee hebt, probeer dan eens het volgende uit: Wat zou er gebeuren als deze droom uitkomt? Hoe zou het voelen als deze droom uitkomt? Wat zou ik doen als deze droom uitkomt? Hoe zou het mijn leven veranderen en dat van mijn omgeving? Gebruik de antwoorden op deze vragen om je onderbewuste te stimuleren en je geloof te versterken.3) Visualiseer
Gebruik je fantasie om je droom te visualiseren. Hierdoor zet je je droom stevig visueel vast in je bewuste en onderbewuste. Wetenschappelijk onderzoek heft aangetoond dat je hersenen alleen onthouden wat ze zien. Visualiseer je droom zo gedetailleerd mogelijk, maak er een spelletje van en voeg steeds details toe. Belangrijk hier is ook te voelen hoe het voelt wanneer je deze droom voor je ziet. Koppel dat fijne, blije gevoel aan deze visualisatie!

4) Actie
Zorg ervoor dat je handelingen in lijn komen te liggen met je droom. Stel jezelf steeds de volgende vraag: Brengt deze handeling, dit gevoel of deze gedachte me verder van mij droom af of brengt hij me juist dichterbij mijn droom? Breng veranderingen aan wanneer het je verder van je doel af brengt.


5) Genieten en ontvangen
Wees er klaar voor om te gaan genieten van alles waar je om hebt gevraagd. Wanneer je je realiseert dat je dit hebt bereikt door je eigen inmenging, zul je nog krachtiger in het leven staan dan daarvoor. Wees dankbaar en geniet!!


Laat je verrassen door alle moois wat er op je pad gaat komen wanneer je deze beginselen toepast! En wees vooral dankbaar.. Dat zal het proces verder in stand houden en alleen maar uitbreiden...

Reacties

Populaire posts