Durf jij alles te voelen wat er in je omgaat?

EMOTIES EN HET KIND IN JOU.. 


Voelen lijkt zo eenvoudig en we doen het iedere dag. Als gevoeligerd kun je echter nog wel eens in achtbanen belanden. Door onze energetische gevoeligheid beland je soms voor je het weet ook in andermans emoties en stap je onbewust 'vrolijk' in het karretje van de ander, dat er dan stiekem met jou vandoor gaat. Het ene moment voelde je je nog aardig rustig en ontspannen en dan vlieg je er ineens vandoor en voel je je hart sneller gaan slaan.

Maar ook je eigen emoties kunnen je van het ene op het andere moment ineens overvallen. Een door het universum juist geplaatste trigger in de vorm van een persoon, situatie of post op Facebook laat je (je zou denken) vanzelf in een volledig andere stemming omslaan.

Wat gebeurt er dan, zul je nu vragen? Triggers zijn precies die zaken, die jou in jezelf raken. Ze raken diep verstopte thema's en pijnen in jezelf, die vaak uit het innerlijk kind vandaan komen. Een trigger, die je wellicht niet altijd als liefdevol zult ervaren maar die dit wel degelijk is, komt je wakker maken en je helpen herinneren aan waar je nog naar mag kijken. Wat heb je diep weggestopt en wilde je eigenlijk maar liever niet meer naar kijken? Wat of wie heeft je ooit zo gekwetst en heb je diep in je hart ergens achter een pleister geplakt? Wat durf je of mag je van jezelf niet voelen?
Deze triggers zullen de kop op blijven steken, tot dat jij bereid bent om dat te voelen wat er nog gevoeld mag worden. Sommige mensen benoemen het als blokkades, maar feitelijk gaat het erom dat jouw innerlijk kind gewoon gehoord wil worden, het wil liefde en aandacht. Zolang jij niet bereid bent om de gevoelens te voelen, die je ver in jezelf hebt weggestopt en deze veroordeelt als slecht of 'daar ben ik nu wel klaar mee', zullen ze door het universum op je pad worden blijven gebracht in de vorm van precies dat wat jij nodig hebt.

Onheilspellend? Nee, het is juist allemaal gebaseerd op liefde en wordt door jouw Hoger Zelf ofwel het universum vanuit onvoorwaardelijke liefde naar je toe gebracht. En steeds opnieuw zul je nieuwe kansen krijgen.

Emoties zijn niet goed of slecht, ze ZIJN er simpelweg.

Ze bestaan, of je ze nu wilt of niet.

Een oordeel vellen over deze emoties helpt niet.

Er is een verschil tussen een emotie ervaren en iets met die emotie doen. Emoties hoef je niet uit te braken naar een ander en jouw pijn bij een ander neer te leggen, maar dat je de emotie eruit mag laten, dat is iets anders.

Emoties komen en gaan, net als gedachten en wolken. Ze zijn niet wie jij BENT.

Welk gevoel er op dit moment is, er komt ook weer een moment dat je weer iets anders voelt. En zo gaat het door.

Wanneer een sterke emotie je bekruipt, hoef je niets ermee te doen. Je hoeft de emotie alleen maar te durven VOELEN. Adem er doorheen.

Herken de emotie en VOEL, dat is alles wat je te doen staat.

Emoties zijn geen feiten, ze berusten niet op de 'Waarheid'. Ze komen en gaan en ZIJN dus niet.
Wanneer je ze gelooft en er aarde aan hecht, dan worden ze voor jou WAAR.

Het is zinloos om tegen emoties te vechten, want ze zijn er immers.

Als je durft al je emoties te ervaren, op het moment dat ze zich voordoen, dan stromen ze door je heen, zonder dat je er nog door LIJDT.

Jouw innerlijk kind wil zich zo graag vrij voelen om alles te voelen wat er is.
Houd van hem of haar en wees de liefdevolle ouder, die het nooit eerder heeft gekend. Dan komt er ruimte voor heling en onvoorwaardelijke liefde voor jezelf.

En zeg eens eerlijk: in hoeverre kun jij jouw eigen kinderen vrijlaten om ze altijd te laten voelen wat ze voelen?

© Louisa Perreyn
www.louisaperreyn.com 

Reacties

Populaire posts