Is jouw kind soms overprikkeld?

AARDEN MET KINDEREN

Energetisch gevoelige mensen raken gauw overprikkeld van alles wat ze gedurende de dag om zich heen voelen. Zeker kinderen, die zich helemaal niet bewust zijn van hun eigen gevoeligheid, staan vaak nog enorm open en zijn puur en onbevangen. Zo gaan ze de wereld ook tegemoet en dat is prachtig! Maar doordat ze zo gevoelig zijn, komen er ook veel prikkels naar hen toe van buiten (naast de prikkels die al van binnenuit komen) die hen soms letterlijk kunnen overweldigen.

 Natuurlijk heeft ieder mens een andere gebruiksaanwijzing als het gaat om over- en ontprikkelen. Niemand zit hetzelfde in elkaar en dus is het van belang ook te onderzoeken waar jouw kind (en jijzelf trouwens ook als je een gevoeligerd bent!) op reageert en wat bij jouw kind nu wel en niet zou kunnen helpen. Door als ouder te leren luisteren naar je intuïtie en je kind goed te bestuderen kun je al veel ontdekken. Maar er zijn wel een aantal manieren, die je sowieso al eens kunt uitproberen (liefst samen) met je kind(eren) en die deel ik graag hier met je.


1. Dansen! is misschien wel een van de meest simpele manieren om heerlijk contact met je eigen lijf te maken en met de aarde. Samen met je kinderen dansen is nog beter, omdat je daarmee je op een dieper niveau met ze kunt verbinden. En van dansen, of je dat nu door de kamer of buiten doet, met muziek of zonder, je kunt niet anders dan er blij van worden! Win-win dus!

2. Met je voeten op de grond stampen en dan liefst ook nog eens in het bos lekker buiten, de perfecte manier om te aarden. En als je het buiten doet, heb je ook nog eens geen last van benedenburen of andere omwonenden..;-)

3. Buiten spelen of lekker wandelen in de natuur gaan wandelen, liefst op blote voeten als het even kan: het is al lang bekend dat wandelen in de natuur onze stressniveau’s naar beneden brengt en dat het ook nog eens supergoed is voor je lichaam. Deze simpele manier van aarden zorgt er ook nog eens voor dat je minder gauw last van angst en depressieve gevoelens hebt. Naar buiten met het hele gezin dus, als het even kan!

4. Draag een aardend kristal om je nek of in je zak: Voor kinderen kies je liefst tijgeroog, granaat (pas wel op met erg actieve kinderen!), carneool, heliotroop, hematiet, rode jaspis of robijn. Gevoelige kinderen zijn heel goed in staat om zelf een keuze te maken. Vertrouw je het toch niet helemaal? Vraag dan een expert om advies.

5. Rood voedsel doet wonderen: Aardbeien, bietjes, tomaten, rode kool, maar ook andere voeding die uit de grond komt, zoals aardappelen en worteltjes. Rood is de kleur van het eerste chakra, zoals iedere kleur een eigen trilling heeft. Maar ook de aarde waarin de groenten groeien geeft een trilling af, die helpt aarden.

6. Draag rode kleren en in het bijzonder sokken! Ook hier wordt het eerste chakra, dat staat voor de verbinding met de aarde, gestimuleerd.

7. Masseer het kind op een manier, die het zelf fijn vindt met een olie (bv. amandelolie) waar je zelf druppeltjes etherische olie aan kunt toevoegen (bv. ceder, patchouli, rozemarijn) of een vooraf samengestelde etherische olie die aardend werkt. Leuk om samen te ontdekken. Masseer van boven (hoofd) naar beneden (in strijkende bewegingen helpt de energie dalen). Tenslotte masseer je de voeten rustig. Natuurlijk kun je het kind zelf ook leren om de eigen voeten lekker te masseren. Maak er een leuke ervaring van en draai de rollen ook eens om, als het kind daar voor open staat.

8. Een warm voetenbad werkt ook geweldig: voeg aan lekker warm water een paar druppels aardende etherische olie toe en een flinke hand Keltisch zeezout. Daarmee heb je de perfecte combinatie tussen reiniging, aarding en ontspanning! Om de bloedsomloop nog beter te stimuleren en er weer een leuk spelletje met het gezin van te maken, kun je ook verschillende emmers of badjes neerzetten met afwisselend koude en warme badjes. Ook een beetje lavendelolie helpt heerlijk te ontspannen en in ‘slaap’modus te komen. Verrukkelijk aan het einde van de dag!

9. Heerlijk douchen of in bad: aan het einde van de dag voor het slapen gaan is water een geheim wapen. Water helpt het kind weer meer in het lijf te komen na een soms overweldigende dag met prikkels. Gooi ook in het bad wat zeezout en wat druppels etherische olie, die het kind lekker vindt, als lavendel bijvoorbeeld. Leer het kind onder de douche de ogen even te sluiten en te visualiseren dat er een heerlijke gouden straal uit de douchekop over het lichaam stroomt dat alles mooi schoon en licht maakt en dat daarmee alles wat het kind kwijt wil zo door het doucheputje wegstroomt.

10. Masseer je voeten met een tennisbal: Neem een tennisbal en leg die voor je op de grond. Zet je voet erop en beweeg hem zo dat de hele onderkant van de voet aan bod komt. Laat het kind maar lekker zelf experimenteren, en doe zelf mee. Je zult zien hoe heerlijk ontspannend en aardend het is.


Laat het kind zelf kiezen uit de verschillende mogelijkheden en probeer samen uit wat jullie het fijnste vinden om te doen. Variatie houdt het spannend! Als jullie nog meer manieren hebben gevonden, laten jullie me die dan weten? Zo verzamelen we steeds meer manieren om samen te aarden. Veel plezier!

Louisa Perreyn


Reacties

Populaire posts